Τρίτη, 4 Απριλίου 2017

Αυτονομία: Βασική διαφορά της ΕΦΕΝ από κομματικές οργανώσειςΓια μας η αυτονομία είναι τρόπος ζωής. Αυτό βέβαια δεν είναι μια αφηρημένη έννοια ή σύνθημα αλλά η αυτονομία εφαρμόζεται καθημερινά στη ζωή μας και στις διάφορες προκλήσεις της.

Αυτονομία σημαίνει να μπορούμε να σκεφτόμαστε αυτόνομα-ελεύθερα μακριά από παρωπίδες ή φανατισμό. Αυτό δηλαδή που δημιουργεί εδώ και χρόνια το καρκίνωμα των κομμάτων. Δυστυχώς τα κόμματα από συλλογικότητες που να προσφέρουν ανιδιοτελώς στον τόπο έχουν γίνει συλλογικότητες εξυπηρέτησης ατομικών συμφερόντων που έχει βέβαια ως αποτέλεσμα το ξεπούλημα στα εθνικά μας ζητήματα αλλά και την μη απασχόληση τους με αυτά.

Η Ε.Φ.Ε.Ν δεν έχει σκοπό ούτε να γεμίσει τα μυαλά των μαθητών με διάφορα ιδεολογήματα αλλά ούτε και να τους φανατίσει. Εξάλλου εκ φύσεως δεν μπορεί να κάνει κάτι τέτοιο καθώς οι άνθρωποι που αποτελούν την Ε.Φ.Ε.Ν είναι μαθητές απλοί οι οποίοι μόνοι τους αποφασίζουν και οργανώνονται.  Η Ε.Φ.Ε.Ν έχει σκοπό αφενός να προβάλει το κυπριακό ζήτημα στις ορθές του βάσεις και αφετέρου να βγάλει στο τέλος μαθητές οι οποίοι θα μπορούν να σκέφτονται και να πράττουν βάσει της κριτικής σκέψης και της ελευθερίας.

Σκοπός δηλαδή είναι να υπάρξει μια ζύμωση μεταξύ των μελών της αλλά και των υπόλοιπων μαθητών (μέσω εκδηλώσεων, συζητήσεων, διαφωτίσεων κ.ο.κ) ούτως ώστε να μπολιάστει η κοινωνία μας με την αρετή της ανιδιοτέλειας, της ελεύθερης σκέψης και της Αγάπης προς την Πατρίδα.

Αυτόνομη Κίνηση Μαθητών
Εθνική Φωνή Ελληνόψυχων Νέων