Skip to main content

«Η ιστορία γράφεται όταν λες ΟΧΙ, εκεί που όλοι περιμένουν να πεις ΝΑΙ...»


Η Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία είναι μια μορφή "λύσης" που εδώ και χρόνια ηγέτες, αρχηγοί κομμάτων, συμπολιτεύσεις και αντιπολιτεύσεις συζητούν και με την ισχύ της θέσης τους επίμονα προσπαθούν να εφαρμοστεί. Στην προκειμένη περίπτωση, μιλάμε για ένα από τα εθνικά μας θέματα, το Κυπριακό, πρόβλημα εισβολής του Τούρκου κατακτητή και παράνομης κατοχής του 37% του εδάφους μας εδώ και 4 δεκαετίες.

Εξ ορισμού, ο όρος Ομοσπονδία εννοεί την "ένωση περισσότερων του ενός ανεξάρτητων και αυτονόμων κρατιδίων, ώστε να αποτελούν μία κρατική υπόσταση, διεθνή προσωπικότητα και να διαθέτουν κοινό σύνταγμα και εσωτερικό δίκαιο(...)".

Δηλαδή, στην περίπτωση εφαρμογής της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας, η κρατική υπόσταση θα συντελείται από δυο συνιστώντα κρατίδια (αν και οι Τούρκοι κάνουν αναφορές ακόμη και για "κράτη"), τα οποία θα αποτελούνται από πλειοψηφία Τ/Κ στην μια και Ε/Κ στην άλλη. Αν και σε μια Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία μερικοί παράμετροι μπορούν να αλλάξουν, η ουσία και τα θεμέλια παραμένουν σταθερά. Επεξηγηματικά, ως Ε/Κ νομιμοποιούμε το παράνομο ψευδοκράτος, αναγνωρίζουμε τα κατεχόμενα εδάφη μας σαν συνιστών κρατίδιο, εξισώνουμε τον Τ/Κ ψευδοηγέτη με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας και αποδεχόμαστε μια "λύση", σύμφωνα με την οποία και κατά το όποιο χρονικό διάστημα αυτή ισχύσει -διότι δεν πρόκειται να αντέξει για πολύ- θα αντιμετωπιζόμαστε στη διεθνή σκηνή ως ένα με τους κυριάρχους του βορρά και τους συγκυριάρχους μας στο νότο Τούρκους. Σε περίπτωση κατάρρευσης του νέου μορφώματος, ο κυπριακός Ελληνισμός θα βρεθεί ανυπεράσπιστος στα χέρια της Τουρκίας και η Κύπρος ολόκληρη, ένα τουρκικό προτεκτοράτο.


Η ΔΙΖΩΝΙΚΗ ΔΙΚΟΙΝΟΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΛΥΣΗ:

ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ, αφού:
• Καταργεί την δημοκρατική αρχή «ένας άνθρωπος = μια ψήφος», εξισώνοντας έτσι το 18% των Τ/Κ με 82% των Ε/Κ. 
• Τα δύο κρατίδια θα έχουν πολιτική ισότητα. Αφού, δηλαδή, στο ένα κρατίδιο θα είναι πλειοψηφία οι Ε/Κ και στο άλλο οι Τ/K, τότε με απλά λόγια μπορούμε να πούμε ότι, το 18% των Τ/Κ εξισώνεται με το 82% των Ε/Κ. 

ΑΔΙΚΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΗ, αφού:
• Δεν επιτρέπει την επιστροφή όλων των νομίμων κατοίκων στις ιδιωτικές τους περιουσίες, δηλαδή των ανθρώπων που ζουν στη ίδια τους τη πατρίδα πρόσφυγες. Αντίθετα νομιμοποιεί και διαιωνίζει την αντικατάσταση των νόμιμων πολιτών με κουβαλητούς και παράνομους εποίκους οι οποίοι σιγά σιγά θα γίνουν νόμιμοι πολίτες της oμόσπονδης Κύπρου.
• Νομιμοποιεί τα τετελεσμένα της βάρβαρης τούρκικης εισβολής και της παράνομης κατοχής, αφού το κατεχόμενο κομμάτι της Κύπρου μας, τώρα πια θα αποτελεί το νέο Τ/Κ κρατίδιο.
• Δεν κατοχυρώνει τα ανθρωπινά δικαιώματα και τις βασικές ελευθερίες των κατοίκων του νησιού που είναι αριθμημένες από τον ΟΗΕ. Παραβιάζει τις αρχές της Ευρωπαικής Ένωσης της οποίας η Κυπριακή Δημοκρατία αποτελεί κράτος-μέλος από την 1η Μαίου του 2004.
• Τα εγκλήματα που διέπραξε η Τουρκία στην Κύπρο θα παραγραφούν –πράγμα που άρχισε να παίρνει ήδη σάρκα και οστά-, αφού με τη δική μας υπογραφή και συγκατάθεση αθωώνεται η βάρβαρη πράξη που πραγματοποιήθηκε το καλοκαίρι του 1974.

ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ, αφού:
• Διαχωρίζει τον πληθυσμό σε γεωγραφικές ζώνες με βάση εθνικά και θρησκευτικά κριτήρια, καλλιεργώντας και οξύνοντας τον ρατσισμό. (Εξού και ο όρος “Διζωνική”).
• Αποτελεί στην πραγματικότητα μια απόπειρα εγκαθίδρυσης ενός ρατσιστικού καθεστώτος, (στηριγμένο στην εισβολή και την κατοχή που έλαβε χώρα σε ένα νησί).

ΔΥΣΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΗ, αφού:
• Δημιουργεί πολύπλοκους μηχανισμούς στη λειτουργία του κράτους, όσον αφορά τη λήψη αποφάσεων, γεγονός που θα καθιστά τρομερά δύσκολη έως τη συνεργασία των δύο κοινοτήτων.

ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ, αφού:
• Δίνει την ευκαιρία στους Τ/Κ να επιδιώξουν στο μέλλον απόσχιση και δυο κράτη, –οριστική διχοτόμηση-. Εδώ τίθεται το ερώτημα του ποιος από αυτούς που δήθεν υποστηρίζουν μια τέτοια εξωφρενική λύση εγγυάται σε εμάς ότι οι συνθήκες καλής γειτονίας θα εφαρμοσθούν από την Τουρκία; Βεβαίως, κανείς! Διότι απλούστατα, με την μόνιμη τουρκοποίηση και τον αφελληνισμό που θα επέλθει μέσω της Ομοσπονδίας στο “βόρειο συνιστών κράτος”, θα ενισχυθεί και η δυνατότητα τουρκοποίησης και του “νοτίου μέρους”.


Πολίτη της Κυπριακής Δημοκρατίας, μην επιτρέψεις να σου επιβάλλουν, εν έτει 21ου αιώνα, σε μια Κύπρο η οποία ανήκει στην Ευρωπαική Ένωση, η οποία διακηρύττει για τις πανανθρώπινες αξίες και υποστηρίζει τα ανθρώπινα δικαιώματα των λαών, μια “λύση” που καταπατά τα δικαιώματά σου σαν πολίτης στον ίδιο σου τον τόπο και παράλληλα μια "λύση" που υποσκάπτει την προσωπική και εθνική σου αξιοπρέπεια, συντελώντας σταδιακά στον αφανισμό της κρατικής σου υπόστασης.

Σαν Α.Κ.Μ. Ε.Φ.Ε.Ν, είμαστε κάθετα εναντίον μιας τέτοιας συμφωνίας, διότι η Διζωνική Δικοινωτική Ομοσπονδία δεν αποτελεί “λύση” για το Κυπριακό. Εδώ και 4 δεκαετίες ζούμε πρόσφυγες στην ίδια μας την πατρίδα και εντούτοις παρακολουθούμε το πολιτικό σκηνικό βλέποντας την απραξία των ηγετών μας, τη ψοφοδεή στάση τους, να μας προκαλούν μόνο αγανάκτηση.

Για εμάς, η μόνη δίκαιη και πραγματικά βιώσιμη λύση που πρέπει να οραματιζόμαστε και να επιδιώκουμε -με κάθε πράξη μας- και να επιζητούμε είναι η Αυτοδιάθεση του λαού μας, κατ' επέκταση η Απελευθέρωση. Για αυτήν πολέμησαν το 1955-59 τα αμούστακα παλικάρια μας, για αυτήν διεκδικούσαν οι μαθητές στις μαχητικές εκδηλώσεις επί αγγλικής αποικιοκρατίας, για αυτήν έπεσαν τόσοι και τόσοι ήρωες. Όχι για να παρακαλούμε την Τουρκία να δεχτεί την όποια λύση κι αντ' αυτού, αυτή να θέλει κι άλλα. Όχι για να επιζητούμε τόσο επίμονα την κρατική μας διάλυση. Όχι για να δεχόμαστε εξευτελιστικές υποχωρήσεις.

Θέλεις ανάμεσα σε 450.000.000 Ευρωπαίους πολίτες, να είσαι ο μόνος που θα στερείται το δικαίωμα περιουσίας, ελεύθερης εγκατάστασης και διακίνησης στον τόπο σου; Με την πυγμή και την φωνή σου, μην επιτρέψεις να διαμορφώσουν το δικό σου μέλλον αλλά και των νέων γενιών με γνώμονα το συμφέρον των σημερινών και αυριανών πολιτικών καθώς και των ξένων κέντρων λήψης αποφάσεων.

Καλούμε όλους τους συμμαθητές και τις συμμαθήτριες μας, απευθυνόμενοι την ίδια στιγμή και σε όλους τους πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας, να πούμε όλοι μαζί ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ. Ήρθε η ώρα επιτέλους να θέσουμε τις βάσεις για μια Κύπρο ελεύθερη, να αξιοποιήσουμε και να ασκήσουμε τα δημοκρατικά μας δικαιώματα και να θέσουμε τέλος σε αυτό το αδιέξοδο που εδώ και
δεκαετίες στέκεται εμπόδιο στην πραγματικά σεβαστή και ειρηνική λύση σε ένα από τα εθνικά μας ζητήματα.

Έλληνες ξυπνήστε πριν να είναι πολύ αργά.
ΠΟΤΕ μην βολευτείτε με τίποτα λιγότερα από την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ.
ΠΟΤΕ μην αποδεκτείτε να αποκαλείστε πολίτες ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ.

Η μισή μας πατρίδα είναι υπό κατοχή!
ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ